Trainingsweken in Parijs

13/10/2019

Op zondag 29 september ben ik met de Thalys naar Parijs gegaan om 1,5 week mee te trainen bij de Franse bond. Door Noëlle van Lottum, die daar trainster is, was ik uitgenodigd om te komen.

De trainingen

Op maandag begonnen de trainingen. Een uur voor de training in de ochtend begon de warming up. De eerste tennistraining trainde ik met 2 meiden die ik de rest van de tijd ook veel zou zien. Het waren goede meiden om mee te trainen. Tijdens deze training was ook de fysieke trainer aanwezig om te werken aan het voetenwerk op de baan. In de middag werd er in een groep getraind. Dat betekende een groep meiden en dan sets spelen tegen verschillende tegenstanders.

Na de training focus op herstel

Na alle trainingen van de dag werd er veel tijd besteed aan het herstel. Iedere dag na de trainingen werden buikspieren en schouders getraind, er werd 20 minuten uitgefietst, gestretcht en als laatst werd er een ijsbad genomen. Het ijsbad was koud, maar na afloop voelde het goed. Op deze manier werden de meeste dagen ingevuld, in de ochtend een training waar gewerkt kon worden aan specifieke aandachtspunten en in de middag wedstrijden spelen. Ik heb met veel verschillende meiden kunnen trainen, die allemaal een goed niveau hadden. Op de woensdag van de eerste week kreeg ik de kans te trainen met iemand die een tijdje terug 300 WTA stond, maar inmiddels is gestopt met singelen en zich heeft gefocust op de dubbel.

“Ik zal er zeker terugkomen!”

In het weekend tussen de twee weken had ik rust en had ik de mogelijkheid Parijs zelf even te bekijken. Ook in de tweede week waren er weer groepstrainingen waarin wedstrijden in werden gespeeld en individuele trainingen waar aandacht werd besteed aan persoonlijke dingen. Al met al zijn het leerzame weken geweest, met nieuwe inzichten. Het waren ook leuke weken, met een andere omgeving en nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Na 1,5 week in Parijs hebben de trainers gezegd dat ik altijd welkom ben, dus ik zal er zeker terugkomen!

Delen op social media