Jasmijn

Op 6 maart 2001 ben ik geboren in mijn ouderlijk huis in Niebert, vlakbij Groningen. Van jongsaf werden mijn zus en ik meegenomen naar de tennisbaan waar mijn ouders speelden. De eerste beginselen van het tennis leerde ik toen ik ongeveer zes jaar oud was van mijn ouders, die beiden tennistrainer zijn, maar daarmee niet hun geld verdienden. Bij ons thuis is altijd de regel geweest: eerst het huiswerk en dan de sport. Er bleek al snel dat ik wel aanleg voor het spelletje had. Al snel won ik toernooitjes, waaronder een aantal keren het district jeugdkampioenschap van Groningen en Drenthe.

Op naar de landelijke top

Vanaf mijn tiende ben ik bij Frans Wouters in de Stadjershal in Groningen gaan trainen, de tennisschool die later is opgegaan in Tennisteam het Noorden en ging ik meerdere malen per week tennissen. Vanaf mijn veertiende ben ik me ook landelijk met de beteren gaan meten. Een hoogtepunt voor mij was het winnen van de nationale dubbelspeltitel t/m 14. Ongeveer vanaf dat moment ben ik ook NRT’s (Nationale Ranglijst Toernooien) gaan spelen. Een voorlopig hoogtepunt was voor mij dat ik op mijn zeventiende kwalificeerde voor het Nederlands Kampioenschap senioren en daarin de kwartfinale haalde. Op mijn 18e won ik opnieuw de nationale dubbelspeltitel in mijn leeftijdscategorie. Tot mei 2018 lag mijn prioriteit op school. Na het behalen van mijn diploma aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen heb ik besloten om fulltime te gaan tennissen om te kijken of ik de wereldtop kan halen. Ik was toen nog maar 17 en ik wilde dat proberen en een aantal jaren daar alles voor doen. Als ik het niet zou halen, dan weet ik in ieder geval dat ik er alles voor heb gedaan.

Fulltime tennis

Vanaf de zomer 2018 ben ik gaan trainen bij de tennisschool Intime in Zoetermeer van Martijn Belgraver en Noëlle van Lottum. Ik woon nu in Den Haag. Na een jaar kan ik zeggen dat ik me daar uitstekend thuis voel en dat ik het heerlijk vind om nu het tennis op de eerste plaats te laten komen. In mijn vrije tijd heb ik dit eerste jaar overigens nog een opleiding Duits gedaan. Ik ga nu het tweede jaar in en heb besloten te beginnen aan een studie psychologie aan de Open Universiteit, waar ik online en op mijn eigen tijd kan studeren. Veel andere vrouwen van mijn niveau reizen al de hele wereld af naar de proftoernooien op het lagere niveau om zodoende de eerste punten voor de wereldranglijst te halen. Ik moet mijn tennis zelf bekostigen en kan mij dat dus niet permitteren. Ik ben in de zomer van 2019 begonnen met het spelen van de kwalificaties van de ITF toernooien in Nederland. De eerste stappen zijn gezet, de reis is begonnen. Wilt u mij volgen, gebruik dan alstublieft ook deze website. Voor alle aandacht en eventuele ondersteuning ben ik heel dankbaar.

Profiel

  • 6 maart 2001
  • Niebert
  • Niebert/Den Haag
  • 33 (21-09-2019)
  • Single: 2020 (20-02-2020)
  • Double: 555 (20-02-2020)
  • Single: -
  • Double: 1306 (20-02-2020)