ITF Alkmaar, Den Haag en Amstelveen

Fotografe: Marleen Fouchier
01/08/2021

In het laatste bericht schreef ik over de 4 weken die ik heb gespeeld in Tunesië. Nadat ik terug was uit Tunesië heb ik een aantal toernooien in Nederland kunnen spelen.

Alkmaar

Het eerste toernooi dat ik Nederland speelde was een $15000 in Alkmaar. Daar won ik de eerste ronde in de kwalificatie vrij eenvoudig met 6-2 6-0. De tweede (en ook laatste) ronde won ik nipt met 10-8 in de supertiebreak. Ik had me dus gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi en won daarin de eerste ronde van een Duits meisje. De tweede ronde speelde ik tegen een meisje uit Taipei, ik speelde een hele goede eerste set die ik won met 6-1. Ook de tweede set bleef ik goed spelen tot een 5-2 voorsprong. Daarna verloor ik een aantal games en had op 6-5 nog 2 matchpoints. Die pakte ik niet en verloor uiteindelijk de set met 8-6 in de tiebreak. De derde set ben ik goed blijven knokken, maar zij ging steeds beter spelen en ik verloor de wedstrijd met 7-5 in de derde set. Op zondag heb ik competitie in Duitsland gespeeld waar ik zowel de singel als de dubbel heb gewonnen.

Den Haag

De week na Alkmaar begon het ITF $25000 in Den Haag. Doordat ik in Duitsland competitie speelde heb ik daar niet kunnen singelen. Samen met Demi Tran heb ik een wildcard gekregen voor de dubbel en we wonnen de eerste ronde na een goede dubbel van Gabriella Mujan en Quirine Lemoine. De ronde daarna speelden we minder goed en die dubbel verloren we dik. Ook deze zondag speelde ik weer in Duitsland en opnieuw won ik zowel de singel als de dubbel.

Amstelveen

Op de terugweg van Duitsland werd ik gebeld door de KNLTB dat ik een wildcard had gekregen voor de kwalificatie van het $60.000 in Amstelveen. Op maandag begon de kwalificatie en ik speelde opnieuw tegen het meisje uit Taipei waar ik in Alkmaar van verloor. Ik verloor de wedstrijd met 7-5 6-0, nadat ik een aantal kansen in de eerste set niet had gepakt. Na amstelveen ben ik een weekje naar huis gegaan om bij te komen en op te laden voor de volgende toernooien.

Na de rustweek ben ik weggegaan naar Caïro waar ik 3 toernooien zou spelen. Hierover kunt u meer lezen in het volgende nieuwsbericht.

Delen op social media