ITF $15000 Bulgarije

Fotograaf: Marleen Fouchier
07/10/2020

Na het toernooi in Roden begin augustus heb ik eerst een periode getraind. Begin september kreeg ik de mogelijkheid naar Bulgarije te gaan voor een ITF $15000.

Bulgarije

Op 5 september ben ik naar Varna gevlogen voor een internationaal toernooi. Ik kwam aan op vrijdagavond, ik had nog 3 dagen om te trainen voor mijn wedstrijd. Ik had via via een wildcard voor het hoofdtoernooi gekregen, waardoor ik pas op dinsdag mijn eerste wedstrijd speelde. Het was een klein park met maar 4 banen wat trainen soms moeilijk maakte, maar uiteindelijk heb ik toch goed kunnen trainen. Zoals gezegd was mijn eerste wedstrijd op dinsdag, ik speelde tegen een Roemeens meisje. De eerste set speelde ik goed, de tweede set minder. Ik verloor 6-3 6-0. De dubbel ging beter. Ik dubbelde met een Zwisters meisje, Nadine Keller. De eerste ronde wonnen we na een goede wedstrijd, met matchpoint tegen in de tweede set, 10-7 in de supertiebreak. Ook de tweede ronde wonnen we 10-7 in de supertiebreak. Op vrijdag speelden we de halve finale, we speelden tegen twee meiden die beide top250 van de wereld staan. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar we verloren uiteindelijk 10-7 supertiebreak. Zonde, want zij wonnen uiteindelijk het toernooi.

Nederlandse competitie

Toen ik terug was vanuit Bulgarije moest ik eerst een week competitie overslaan, omdat Bulgarije code oranje was. Ik mocht op 27 september weer meedoen. We speelden uit tegen Volley (Eindhoven). Ik won mijn singel en dubbel overtuigend. Afgelopen zondag (4 oktober) speelde ik ook mee. We speelden thuis bij Domstad (Utrecht) tegen een team uit Warmond. De omstandigheden waren lastig met veel wind, regen en kou. Uiteindelijk was het een succesvolle dag waarin ik zowel de singel, als de dubbel, als de mix won.

Planning

Komende zondag ga ik weer competitie spelen, dit keer tegen een team uit Berkel en Rodenrijs. Als de situatie omtrent Covid19 stabiel blijft zal ik in de week van 19 oktober een ITF $15000 in Sharm el Sheikh (Egypte) spelen. Ik zal daar 2 of 3 weken blijven.

Delen op social media