Gimbrère stunt op Van Leeuwentoernooi in Emmen

Fotograaf: Jan Maarten Goedkoop
15/05/2018

Tennisster Jasmijn Gimbrère zorgde voor een regelrechte stunt op het Dr. Van Leeuwentoernooi door meervoudig kampioen Olga Kalyuzhnaja te verslaan. De jonge Niebertse stoomde daarna ook maar gelijk door naar de halve finale.

Kalyuzhnaja vijf keer de beste 

Liefst vijf maal was Kalyuzhnaja (35) de sterkste op het toernooi in Emmen, voor het laatst in 2016. De geboren Russische, al jaren in Brabant wonend, staat nog steeds tiende op de nationale ranking en was op basis daarvan ook als eerste geplaatst op het ‘Van Leeuwen’. Maar Gimbrère, de huidige nummer 63 van Nederland, had er lak aan. De speelster van Cream Crackers, pupil van trainer Frans Wouters, versloeg Kalyuzhnaja in drie sets: 5-7, 6-4, 6-2.

Gimbrère stoomt verder

Daarmee bereikte Gimbrère de kwartfinale, waarin ze Lianne de Jong voor de kiezen kreeg. Ook al geen eenvoudige tegenstandster, want De Jong staat 27 van het land en was als zevende geplaatst. Maar ook zij moest buigen voor de ongeplaatste jonge speelster uit Niebert: 6-1, 7-5 voor Gimbrère. Zondag om 12 uur speelt Gimbrère de halve finale tegen Noa Liauw-A-Fong.

 In de andere halve finale staat Annelou Nab, de als derde geplaatste Emmense die nu ineens, na de uitschakeling van Kalyuzhnaja, als een van de favorieten geldt voor de toernooizege. Ook de als tweede geplaatste Nikki Luttikhuis werd in de kwartfinale namelijk uitgeschakeld door Diana Chehoudi.

Dagblad van het Noorden, 19 mei 2018

Delen op social media