Eerste dubbeltitels

08/10/2021

Afgelopen 2 weken heb ik 2 toernooien gespeeld in Caïro, Egypte. Daar heb ik beide weken de dubbel gewonnen.

Week 1

De eerste week moest ik me melden voor de kwalificatie maar bleek dat ik toch rechtstreeks in het hoofdtoernooi kwam. Ik had eerst dus een aantal dagen extra om te trainen voordat op dinsdag de dubbel begon. Ik dubbelde deze eerste week met Demi Tran. De eerste dubbel wonnen we vrij makkelijk. De volgende dag speelde ik mijn eerste singel, ik speelde een goede wedstrijd en won 6-3 6-0. Dat betekende dat ik op donderdag een singel en een dubbel speelde. Ik speelde tegen een Italiaans meisje, ik begon de wedstrijd goed en won de eerste set, maar verloor uiteindelijk de tweede en derde set. Het was een hele lange wedstrijd, van bijna 4 uur waarbij ik het grootste deel van de wedstrijd goed heb gespeeld. Daarna speelde ik nog een dubbel, die ook bijna 2 uur duurde. Dit was ook een spannende wedstrijd, die we 7-6 7-6 wonnen. Een zware dag dus. Ook de halve finale zat het niveau dicht bij elkaar, deze wonnen we met 7-6 7-5. In de finale verloren we de eerste set, maar wonnen we de tweede set. In de supertiebreak kwamen we 7-1 en 9-6 achter, toen speelden we een aantal hele goede punten en wonnen we uiteindelijk 13-11! Na de verloren finale van het vorige toernooi in Caïro had ik mijn eerste dubbeltitel binnen!

De tweede week

Ook de tweede week begonnen we met de dubbel. Deze week speelde ik met het zusje van Demi, Lian. Ik had nog nooit samen met Lian gespeeld, maar we waren vrij snel op elkaar ingspeeld en we wonnen de wedstrijd vrij makkelijk met 6-4 -6-1. Op woensdag had ik weer een singel, ik speelde een hele goeie wedstrijd en won 6-4 6-3. Dus ook deze donderdag had ik weer 2 wedstrijden. De singel speelde ik niet goed en mijn tegenstandster wel (die won uiteindelijk het toernooi) en ik verloor 6-3 6-2. De dubbel speelden we allebei goed en wonnen we. In de halve finale dubbel speelden we tegen 2 Egyptische meiden die met behoorlijk veel geluk in de halve finale terecht waren gekomen. We wonnen 6-1 6-0. In de finale speelden we tegen Demi, dus mijn dubbelpartner van de vorige week. Lian en ik begonnen de wedstrijd heel goed, we kwamen snel 5-1 voor en wonnen de set 6-3. Zij kwamen er steeds beter in en we verloren de tweede set 6-3. In de supertiebreak hebben wij veel goede punten gespeeld en zij maakten een aantal onnodige fouten, we kwamen 8-2 voor en wonnen uiteindelijk 10-5. Mijn 2e titel in 2 weken was dus een feit!

Al met al heb ik (zeker in de dubbel) twee goeie weken gehad. Op het moment van schrijven zit ik op Schiphol op weg naar Antalya waar de komende 3 toernooien zijn die ik speel. Als ik terug ben van de toernooien zal ik weer een update plaatsen!

Delen op social media