Eerste $25.000 dubbeltitel

31/10/2021

In Istanboel heb ik voor het eerst met Bibiane Schoofs een dubbeltitel gewonnen in $25.000. Het was een goede week, waar is straks wat meer over zal schrijven. Eerst zal ik vermelden hoe het in de twee weken daarvoor is gegaan in Antalya, waar ik 2 $15.000 toernooien speelde.

Antalya

De eerste week in Antalya stond ik eerste geplaatst in de kwalificatie. Het schema zat niet helemaal vol dus ik had de eerste ronde een bye. De tweede ronde en derde ronde speelde ik tegen 2 Italiaanse meiden. Beide wedstrijden won ik vrij makkelijk en ik had me dus gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi speelde ik tegen een speelster uit Bosniƫ Hercegovina, ik speelde de eerste set niet goed en die verloor ik dik. De tweede set speelde ik beter, maar wist uiteindelijk de tiebreak niet te winnen. Ik dubbelde deze week met een Zwitsers meisje. We wonnen de eerste ronde, alweer tegen twee Italiaanse meiden. De kwartfinale verloren we, waarbij we allebei niet een hele goede wedstrijd speelden.

Ook de tweede week had ik een bye in de eerste ronde kwalificatie. Voor de verandering speelde ik de tweede ronde weer tegen een Italiaanse en ook deze wedstrijd won ik. Ik speelde een goede wedstrijd. De laatste ronde kwalificatie won ik dik en ik speelde dus de volgende dag mijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi. Ik speelde tegen een Turks meisje. Ik had in de eerste set al een setpoint, maar ik verloor de set toch met 7-5. De tweede set was het begin close, maar aan het eind ging het makkelijker en ik won deze set 6-2. In de derde set begon ik niet goed, ik kwam 3-0 achter, maar ik bleef doorgaan en kwam terug tot 3-3. Toen verloor ik 2 spannende games en kwam dus 5-3 achter. Ik vocht me terug en won de wedstrijd in de tiebreak van de derde set. De volgende wedstrijd speelde ik tegen de 5e geplaatste. De eerste set speelde ik goed, ik won 6-2. Daarna begon zij beter te spelen en ik verloor de set 6-3. De derde set was spannend, maar die verloor ik 6-4. Deze week dubbelde ik met een Italiaanse. De eerste wedstrijd moesten we nog een beetje aan elkaars spel wennen, maar we wisten deze te winnen met 11-9 in de supertiebreak. De kwartfinale ging al beter, maar ook nu speelden we een supertiebreak. Ook deze wonnen we. De halve finale speelden we allebei goed, we wonnen deze 7-6 6-4. We stonden dus in de finale. In de finale hadden we opnieuw een supertiebreak die de wedstrijd moest beslissen. Jammer genoeg wisten we deze supertiebreak niet te winnen en werden we dus tweede. Deze finale speelde we vroeg in de ochtend op zaterdag en eind van de middag vloog ik door naar het volgende toernooi, een $25.000 in Istanboel.

Istanboel

Eenmaal aangekomen in Istanboel kon ik in de avond nog even trainen, wat fijn was aangezien ik gelijk op zondag mijn eerste wedstrijd in de kwalificatie speelde. Antalya was gravel en Istanboel hardcourt, dus had ik kort de tijd om aan te passen. Dit ging goed, want ik heb in mijn singel goed gespeeld. Ik speelde tegen een Rusissche, ik won de eerste set 6-2. Daarna begon zij beter te serveren en ik iets minder. Ik verloor de tweede set 6-1. In de supertiebreak speelde ik wel een aantal goede punten, maar ik verloor met 10-6. Al met al ben ik toch tevreden met mijn niveau deze wedstrijd. Ik dubbelde deze week met Bibiane Schoofs. De eerste ronde hadden we een bye. De tweede ronde speelden we een goede wedstrijd en wonnen we 6-2 6-4. De halve finale hadden we meer moeite en wonnen we in de supertiebreak. Ook deze wedstrijd hebben we goed gespeeld. De finale wonnen we uiteindelijk in 2 sets, waarbij we het onszelf nog even moeilijk maakten door een voorsprong van 6-2 4-1 weg te geven. Maar op 4-4 in de tweede set wonnen we de twee volgende games nipt en hadden we dus het toernooi gewonnen! Een mooie week om op terug te kijken.

Delen op social media