Dubbele winst in Roden

16/08/2021

Een thuistoernooi, dat was het deze week. Ik speelde namelijk een nationaal ranglijst toernooi in Roden. Ik heb een goeie en leuke week gehad.

Single

De baan in Roden is vanaf mijn ouders maar een kwartiertje rijden, wat voor de verandering heel leuk was. De eerste ronde had ik gelijk een zware wedstrijd, ik speelde nog niet goed en had wel een goeie tegenstandster. Ik wist de wedstrijd uiteindelijk na een kleine 3 uur te winnen met 6-3 in de derde set. De tweede ronde speelde ik al beter. Ik speelde tegen Annelin Bakker, nog een noorderling. Ik wist deze wedstrijd 6-4 6-4 te winnen en stond daardoor in de halve finale. In de halve finale speelde ik tegen mijn dubbelpartner, Anna Prybilova. Ik speelde weer wat beter en won 6-1 6-4. In de finale speelde ik tegen mijn trainingsgenootje Bibiane Schoofs. Ondanks een verspeelde voorpsrong van 5-2 in de eerste set won ik de set met 7-6. Ik speelde een goede wedstrijd en won de tweede set 6-4. Al met al ben ik tevreden dat ik mijn singeltitel dit jaar heb kunnen verdedigen.

Dubbel

Ook de dubbeltitel wilde ik graag verdedigen. Vorig jaar won ik de titel samen met Isabelle Haverlag. Dit jaar speelde ik met een Russisch meisje, Anna Prybilova. De eerste wedstrijd ging vrij makkelijk, die wonnen we 6-2 6-1. De tweede wedstrijd (de halve finale) hadden we iets meer moeite, maar wonnen we toch overtuigend met 6-4 6-1. De finale ging minder makkkelijk. We stonden vooral eerste set nog niet zo goed te spelen en onze tegenstanders speelden wel goed. We verloren de eerste set met 6-4. In de tweede set begonnen zij wat meer fouten te maken en kwamen wij er steeds beter in. We wonnen de tweede set met 6-2. De derde set was een supertiebreak, we kwamen gemakkelijk 7-1 voor waarna we uiteindelijk 10-6 wonnen. Ook mijn dubbeltitel heb ik dus kunnen verdedigen.

Ik ben blij met het resultaat van dit toernooi en het geeft me veel energie en vertrouwen voor de komende toernooien. Deze week speel ik het $25000 toernoooi in Oldenzaal, waar ik een wildcard heb gekregen voor het hoofdtoernooi. Ik dubbel hier ook samen met Demi Tran. Hoe dit toernooi is gegaan kunt u aan het eind van de week op mijn website lezen.

Delen op social media