Update van de afgelopen toernooien

Fotografe: Susanne Breithaupt
10/05/2022

Het is alweer een tijd geleden dat ik een update heb over waar ik ben geweest en hoe dat is gegaan. Ik zal kort vertellen hoe het is gegaan de afgelopen tijd en wat mijn plannen voor de komende weken zijn.

Engeland en Tunesië

Half Januari ben ik naar Engeland gegaan voor een $25.000. Ik verloor daar in de laatste ronde van de kwalificatie, maar bleef nog een extra dag om kans te maken op een plek in het hoofdtoernooi als Lucky Looser. En inderdaad bleek er een meisje geblesseerd te zijn en kon ik alsnog spelen. Uiteindelijk won ik 2 rondes in het hoofdtoernooi en haalde ik dus mijn eerste kwartfinale in een $25.000.

Na Engeland ben ik gelijk doorgevlogen naar Tunesië, waar ik in Monastir een $15.000 toernooi speelde. In de single won ik de eerste twee rondes vrij eenvoudig, maar ik verloor in de kwartfinale. De dubbel speelde ik samen met de Japanse Haruna Arakawa. We speelden een goed en wonnen het toernooi zonder een set te verliezen.

Santo Domingo

De volgende trip die op het programma stond was in Santo Domingo. Ik had nog niet vaak zo’n lange vluht en 5 uur tijdsverschil gehad. Eenmaal daar was het even wennen, maar na een aantal dagen zaten we in het goede ritme. Het was behoorlijk warm, maar het regende ook af en toe. Als het regende kwam het met bakken uit de hemel, dus we hebben een aantal dagen lang moeten wachten tot de banen weer droog waren. De eerste week speelde ik kwalificatie, die kwam ik door en won een ronde in het hoofdtoernooi. Ik dubbelde samen met Isabelle Haverlag, met wie ik ook train. We speelden een goed toernooi en haalden de finale. De tweede week zat ik direct in het hoofdtoernooi, maar verloor in de eerste ronde 6-2 in de derde set. In de dubbel verloren we ook in de eerste ronde, na vooral in de tweede set een aantal kansen te hebben gehad.

Tunesië en Sardinië

Na een aantal weken trainen was het eind maart weer tijd om weg te gaan. Er stond een lange trip op de planning van 5 weken. Eerst 2 weken in Tunesië voor 2 $15.000 en daarna gelijk door naar Italië voor 3 $25.000. In Tunesië haalde ik in de single beide weken de kwartfinale. Ik heb daar alleen de eerste week gedubbeld, daar verloor ik samen met Bojana Marinkovic 11-9 in de supertiebreak de eerste ronde. De tweede week dubbelde ik niet, omdat de toernooien in Italië op gravel waren en in Tunesië op hardcourt. Na de single ben ik dus naar Italië gevlogen om daar op zondag nog op gravel te kunnen trainen voordat de wedstrijden op maandag zouden beginnen. In Italië waren mijn ouders mee en zat ik samen met hun en Bibiane Schoofs in een Airbnb vlakbij de tennisbanen. De eerste twee weken verloor ik in de single de laatste ronde van de kwalificatie. De laatste week kwam ik wel de kwalificatie door, maar verloor ik 6-4 in de derde set de eerste ronde van het hoofdtoernooi. In de dubbel haalde ik samen met Bibiane de eerste week de halve finale, de volgende week verloren we in de kwartfinale. De laatste week ging Bibiane niet dubbelen en dubbelde ik met Maria Bondarenko. Ook deze week verloren we, na een walk-over in de eerste ronde, in de kwartfinale.

Duitse competitie

Inmiddels is de competitie in Duitsland begonnen. De eerste dag speelden we uit in Berlijn en ben ik daarheen gevlogen van Amsterdam. Ik speelde een goede single, maar verloor 7-6 7-6. Ook de dubbel wisten we niet te winnen en met het team verloren we die dag uiteindelijk 7-2. Daarna zijn we teruggereden naar Mönchengladbach. We hadden 1 dag om daar te trainen voor we de volgende competitie dag hadden. Ik speelde een single waarin ik de eerste set 5-1 achter stond en 3 setpoints tegen heb gehad, maar alsnog de set 7-5 won. In de tweede set stond ik 4-1 achter en had ik op 6-5 achter ook een setpoint tegen, maar ik won deze set toch 7-6 te winnen. In de dubbel samen met Darya Astakhova ging het makkelijker en deze wonnen we ook. Met het team hadden we uiteindelijk een zure nederlaag van 5-4.

Planning van de komende weken

De maand mei staat in het teken van competitie. Ik heb nog een aantal data in Duitsland staan, die zijn te vinden in het overzicht van wedstrijden op mijn website. Ook in Nederland speel ik competitie, ik speel eredivisie voor Leimonias. Daarbij speel ik 2 dagen niet mee (26 en 28 mei) omdat die data overlappen met de Duitse competitie. De rest van de dagen speel ik wel. De laatste competitie dag in Duitsland wordt gespeeld op 3 juni. Rond die tijd zal ik klaar zijn met de competitie (het play-off weekend van de eredivisie is op 4 en 5 juni, mochten we met ons team bij de eerste 4 teams eindigen) en dan beginnen de toernooien weer.

Delen op social media