4 weken in Tunesië

kleding en racket van mijn nieuwe sponsors dunlop en kswiss
05/06/2021

Begin mei vertrok ik in het regenachtige Nederland voor 4 weken met prachtig weer en veel wedstrijden naar Tunesië. Bij uitslagen kunt u bekijken hoe de wedstrijden die ik heb gespeeld qua uitslag gegaan zijn, hieronder zal ik u meenemen in een uitgebreider verslag van de afgelopen 4 weken.

Vetrek en eerste week

Op 5 mei vertrok ik met de trein naar Brussel, vanaf daar vlogen we met een tussenstop naar Tunesië. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Tunis mochten we na veel gedoe met papierwerk eindelijk in de taxi op weg naar het hotel en de tennisbanen in Monastir. Na 3 dagen goed trainen speelde ik op zondag mijn eerste wedstrijd in de kwalificatie. Na 2 goede wedstrijden in de kwalificatie verloor ik uiteindelijk in de laatste ronde van een Italiaans meisje. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld, maar verloor nipt in de supertiebreak. Ik dubbelde deze week ook, samen met Sem Wensveen. Na een goeie eerste ronde verloren we in de kwartfinale, ook weer in een supertiebreak. De eerste week was voorbij en dus ging ik me voorbereiden op de tweede week.

Eerste WTA punt

De kwalificatie van de tweede week begon een dag later dan ik had verwacht, omdat ik de eerste ronde een bye had. Ik speelde twee goede wedstrijden en kwam dus door de kwalificiatie. Dit betekende ook dat ik mijn eerste WTA punt had verdient. In het hoofdtoernooi speelde ik tegen een Japanse en verloor die wedstrijd. De Japanse haalde overigens deze week de finale. Ook deze week dubbelde ik met Sem. De eerste ronde speelden we een goede wedstrijd en wonnen we in de supertiebreak. De kwartfinale verloren we opnieuw in een supertiebreak.

Eerste overwinning uit de top500

De derde week die ik speelde had ik opnieuw een bye in de eerste ronde van de kwalificatie. Na een redelijk eenvoudige tweede ronde en een overwinning in de supertiebreak in de laatste ronde haalde ik weer het hoofdtoernooi. Hier speelde ik tegen een Frans meisje, dat 492e staat op de WTA ranglijst. Ik speelde een goede wedstrijd, ik verloor de eerste set met 7-6, maar herstelde goed en won uiteindelijk de tweede en derde set met 6-1 6-0. De tweede ronde in het hoofdtoernooi verloor ik uiteindelijk 6-4 in de derde set. Ook deze week heb ik weer WTA punten verdiend. Ook deze week dubbelde ik weer met Sem, we speelden dit keer geen goeie wedstrijd en verloren in de eerste ronde.

Een extra week

De planning was om drie toernooien te spelen in Monastir, maar ik stond goed te spelen en heb besloten om nog een laatste en dus vierde week te blijven. Deze week had ik de eerste ronde geen bye, maar die won ik makkelijk. Ook de tweede en derde ronde speelde ik goed en ik speelde dus weer het hoofdtoernooi en haalde ook weer een WTA punt. Omdat ik nu in drie toernooien een WTA punt heb gehaald betekent dit dat ik nu ook een WTA ranking heb verdient. In het hoofdtoernooi speelde ik tegen de derde Japanse achter elkaar (de tweede en derde ronde kwalificatie waren ook allebei Japanse tegenstandsters). Ze stond 507 op de WTA ranglijst en ik speelde een goede wedstrijd, maar kwam in beide tiebreaks net tekort. Ik verloor na een lange strijd met 7-6 7-6. De dubbel was ik deze week niet ingekomen. Ik kijk terug op vier geslaagde weken met veel wedstrijden en goed spel. Natuurlijk is het jammer dat ik een aantal wedstrijden nipt verloren heb, maar ik ben toch tevreden met de manier waarop ik heb gespeeld.

Komende weken

Ik heb ontzettend veel zin om de komende weken te werken aan de dingen in mijn spel die beter kunnen en me verder te ontwikkelen. Ik ga een aantal zondagen in Duitsland competitie spelen en verder speel ik de ITF toernooien die in Nederland zijn. Hopelijk kunnen die doorgaan, wat nog niet helemaal zeker is in verband met het coronavirus. Als ik weer nieuwe wedstrijden heb gespeeld of iets anders nieuws te melden heb, laat ik weer van me horen. U kunt mij ook volgen op social media om op de hoogte te blijven.

Nieuwe sponsor

Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik heel blij en dankbaar ben dat ik een nieuwe sponsor kan vermelden. Dunlop sponsort mij met hele fijne rackets en tassen. Kswiss zorgt voor kleding. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Delen op social media