4 weken Egypte

14/11/2020

Een maand geleden (op 15 oktober) ben ik vertrokken naar Sharm el Sheikh (Egypte) voor, zoals ik toen nog dacht, 3 toernooien.

Week 1

Ik kwam aan om 3 uur ’s nachts op vrijdag 16 oktober, ik had 2 dagen om te trainen voor mijn eerste wedstrijd. Op zondag speelde ik tegen een meisje uit Oostenrijk, ik speelde de eerste set niet zo goed maar kwam er steeds beter in. Ik won uiteindelijk 10-3 in de supertiebreak. De volgende wedstrijd speelde ik tegen een andere Nederlandse, Lian Tran. We speelden een lange wedstrijd in de hitte (35 graden), maar ik verloor uiteindelijk 10-3 in de supertiebreak. Ik was deze week helaas niet in de dubbel gekomen, doordat het sterk bezet was en het toernooi voor deze week was klaar.

Het tweede toernooi

De rest van de week heb ik getraind en op zondag begon het nieuwe toernooi. Deze week lootte ik weer tegen een Nederlandse, het andere zusje Tran, Demi. Ik speelde geen goede wedstrijd en verloor 6-4 7-5. Deze week kon ik wel dubbelen, ik dubbelde met een meisje uit Oekraïne. We speelden tegen 2 Amerikaanse meiden. Ik had niet een hele goede klik met mijn dubbelpartner, wat het een moeilijke dubbel maakte. We verloren de eerste set, maar wonnen toch de tweede. Uiteindelijk verloren we nipt 10-5 supertiebreak.

De laatste twee weken

Ook deze week speelde ik weer op zondag mijn eerste wedstrijd. De eerste ronde tegen een slovaaks meisje was een lange spannende wedstrijd. Ik won na 3 uur spelen 7-5 7-5. De ronde hierna speelde ik tegen een Belgisch meisje, nummer 800 van de wereld. Ik speelde een goede wedstrijd en won 4-6 6-1 10-8. Ik stond nu in de laatste ronde kwalificatie. Ook deze wedstrijd begon ik goed, maar ik kon het niveau niet vasthouden en verloor uiteindelijk 6-4 6-0. Dezelfde dag dubbelde ik ook nog. Ik speelde tegen twee meiden die 300 en 450 van de wereld staan. We speelden een goede wedstrijd en wonnen 7-6 met 12-10 in de tiebreak en 6-3. De volgende ronde verloren we nipt, na veel setpoints te hebben gehad in de eerste set met 6-7 6-3 en 5-10 in de supertiebreak. Deze dubbel speelden we op donderdag en ik had nog zin om een week te blijven, dus ik besloot nog een vierde week te spelen.

Deze vierde week speelde ik in de eerste ronde een goede wedstrijd. Ik won 7-6 (1) 6-4 na 2 setpoints tegen in de eerste set. De tweede ronde speelde ik minder goed, terwijl mijn tegenstandster wel goed speelde. Ik verloor. Ik dubbelde deze week met een Argentijns meisje. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, met een aantal kansen die we niet hebben gepakt. We speelden tegen de 2e geplaatste en verloren 7-5 6-1. Na afloop van dit toernooi ging ik naar huis, maar eerst was er nog wat tijd voor ontspanning: ik ben met een Egyptische tennisvriendin de woestijn in geweest. Daar hebben we quad en kameel gereden.

Nieuwe trainingsplek

Ik heb toen ik in Egypte was de knoop doorgehakt om op een nieuwe plek te gaan trainen. Ik heb met veel plezier 2 jaar bij InTime getraind, maar ik heb het gevoel dat ik toe ben aan iets nieuws. Ik heb een aantal proeftrainingen gehad bij Gerard van Hellemondt, in Den Haag. Dat beviel heel goed en ik ga daar de komende periode trainen.

Ik ben ook verhuisd van Den Haag naar Zoetermeer. Ik woonde in een huis van InTime en ik ben nu in een gastgezin gaan wonen in Zoetermeer. Dit bevalt heel goed en ik heb het heel erg naar mijn zin.

Welke toernooien ik de komende tijd ga spelen is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn weinig internationale toernooien, veel zijn opnieuw afgelast. Zodra ik meer weet zal ik dat natuurlijk op de website vermelden.

Delen op social media