1 trip, 6 weken, 3 landen

fotograaf: Ivo
20/11/2022

Ik ben net terug van een lange, maar (zeker in de dubbel) goede trip. De reis begon In Bulgarije, waar ik 2 weken heb gespeeld. Vervolgens ben ik een week naar Istanbul gegaan. Daarna heb ik 3 weken in Israël gespeeld

Bulgarije

De trip begon in Bulgarije, in een erg mooie omgeving aan de kust. De eerste paar dagen was het lekker weer, wel met erg harde wind. We speelden buiten op hardcourt. In de single won ik een ronde in de kwalificatie, maar verloor ik de ronde daarna nipt in de supertiebreak. In de dubbel ging het beter en haalden we de finale. Op de dag van de finale regende het de hele dag en konden alleen de singles gespeeld worden. De dubbel zou uitgesteld worden naar zondag. Mijn partner wilde hier niet op wachten i.v.m. een volgend toernooi en besloot om niet te spelen. Erg zuur voor mij, maar verder had ik wel een goed toernooi gehad. De tweede week kwam ik rechtstreeks in het hoofdtoernooi, maar speelde in de single niet zo’n goede wedstrijd en verloor in de eerste ronde. In de dubbel haalde ik de halve finale. Daarna kon ik met mijn dubbelpartner van die week meerijden naar Istanbul voor het volgende toernooi.

Istanbul

Vanaf Sozopol waar de toernooien in Bulgarije waren was het zo’n 5 uur rijden naar Istanbul. Eenmaal daar aangekomen bleek ik een bye te hebben in de eerste ronde van de kwalificatie en won de tweede ronde eenvoudig. In het hoofdtoernooi speelde ik tegen mijn dubbelpartner van die week en verloor nipt. Ik had het jaar ervoor de dubbel gewonnen bij ditzelfde toernooi en wilde het natuurlijk graag verdedigen. We speelden een aantal erg spannende wedstrijden, maar wisten de finale te bereiken. In de finale speelden we de eerste set erg goed, die wonnen we dik. De tweede set begonnen onze tegenstanders beter te spelen en wij maakten wat meer foutjes. Het kwam aan op een supertiebreak en we kregen ons eerste matchpoint op 9-8. Die maakten we niet, maar kregen op 10-9 weer een matchpoint. Ook deze wisten we niet te verzilveren en we hadden op 11-10 een matchpoint tegen. Dit punt wonnen we wel en wonnen 13-11 in de tiebreak en we wonnen dus de titel!

Israël

Na Istanbul speelde ik een toernooi in Jeruzalem. Ik kwam rechtstreeks in het hoofdtoernooi en had een goede overwinning in de eerste ronde. Ik verloor daarna van de uiteindelijke winnaresse. In de dubbel ging het deze week wat minder, we verloren in de kwartfinale in de supertiebreak. Ik was van tevoren van plan om ook nog wat van de stad zelf te zien, maar helaas is dat er niet meer van gekomen. Ik ben met de bus naar Kiryat Motzkin gereisd waar het volgende toernooi was.

In Kiryat Motzkin stond ik eerste geplaatst in de kwalificatie. Door een late afzegging van iemand uit het hoofdtoernooi werd ik op de dag van de wedstrijd toch nog doorgeschoven naar het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi won ik de eerste ronde en verloor, na wel een goede wedstrijd, in de tweede ronde. In de dubbel speelde ik deze week met hetzelfde meisje als in Istanbul. Ook deze week wisten we weer de finale te halen. In de finale verloren we uiteindelijk in de supertiebreak. Dat was zonde, maar we hadden wel weer een goede week gehad.

Het volgende toernooi was in Meitar, een klein dorpje in het zuiden van Israël. De 2 weken hiervoor zat ik in een Airbnb, maar deze week werden gastgezinnen aangeboden door het toernooi. Samen met een Zwisterse vriendin van mij zat ik bij een mevrouw die redelijk dichtbij de club woonde. Ze was ontzettend aardig en zorgde goed voor ons. De afgelopen 2 weken waren 25.000 dollar toernooien, deze week was een 60.000. In de single verloor ik in de laatste ronde van de kwalificatie, ik heb 2 matchpoints gehad in de supertiebreak, dus dat was erg zonde. In de dubbel haalde ik de halve finale.

Al met al heb ik een goede en leuke tijd gehad. De komende dagen ga ik even bijkomen en plannen maken voor de komende periode.

Delen op social media