Ups en downs

Fotograaf: Brett Florens
23/02/2020

Het is al even geleden dat ik een stukje heb geschreven, dus het wordt weer eens tijd. Ik zal de hele winter doorlopen met alle toernooien en trainingsperiodes die ik tot nu toe heb gehad. Zoals ik hierna zal beschrijven heb ik aantal teleurstellende resultaten, met name in de Nederlandse Kampioenschappen beleefd. Maar aan de andere kant zijn de NRT’s goed verlopen: op de ranglijst waarbij de resultaten van deze winter zijn bijgehouden sta ik met afstand bovenaan!

NRT winst

Vanaf het moment dat ik uit Sharm el Sheikh teruggekomen was ben ik weer in Zoetermeer gaan trainen. Na een dikke week getraind te hebben was er in Eibergen een NRT** die ik heb gespeeld. Gelukkig voor mij was het toernooi over 2 weekenden, want in het eerste weekend was ik net ziek geweest en nog niet helemaal hersteld. Ik won wel beide wedstrijden en het weekend erna was ik weer helemaal fit en won ik de kwartfinale en halve finale redelijk makkelijk. De finale won ik in 3 sets en ik won dus het toernooi.

NOJK en NK

Nadat ik zaterdag de finale in Eibergen had gespeeld, heb ik een aantal dagen getraind voordat op donderdag het Nederlands Overdekt Jeugd Kampioenschap begon. De eerste ronde had ik een bye en hoefde ik dus niet te spelen. De tweede ronde won ik makkelijk en ik stond dus in de kwartfinale. Hierin speelde ik een goede wedstrijd, met in de eerste set 4 setpunten die ik niet heb kunnen benutten en verloor 7-6 (6) 7-5. Hier baalde ik natuurlijk enorm van, maar ik had wel goed spel laten zien. Na het NOJK had ik een week de tijd om te trainen voordat de kwalificatie voor het NK begon. Op het NK verloor ik in de eerste ronde na een spannende eerste set. Ik mocht ook nog dubbelen, omdat ik samen met Elysia Pool een wildcard had gekregen. Hierin verloren we van de uiteindelijke finalisten met 6-0 7-6.

Het nieuwe jaar

Na een week vakantie met wat minder trainen begon op 2 januari weer een NRT**, in Bleiswijk dit keer. De eerste ronde had ik een bye, de tweede ronde won ik vrij makkelijk en ik stond in de kwartfinale. Hierin won ik de eerste set makkelijk met 6-2 en kwam ik de tweede set 5-4 voor en had ik twee matchpoints. Het lukte niet deze te benutten en ik verloor de set met 7-6 en kon me niet meer herpakken en verloor ook de derde set. In de dubbel won ik het toernooi met Melissa Boyden.

Het volgende toernooi was de week erna, weer een NRT**, in Amsterdam. De eerste twee rondes won ik makkelijk, ik verloor maar 1 game. Ik stond weer in de kwartfinale tegen hetzelfde meisje als de week ervoor. Weer won ik de eerste set makkelijk en kwam ik 5-4 voor. Ook deze keer had ik matchpoints, dit keer 3, maar weer lukte het niet om ze te benutten. Ik verloor de tweede set 7-6 en herpakte me dit keer wel goed in de derde set. Ik kwam 5-4 voor, maar kon niet doordrukken en verloor de derde set met 7-5. Twee toernooien in de singel dus op een hele zure manier verloren. Ook in dit toernooi kwam ik in de finale in de dubbel, dit keer met Annick Verhaar. De finale verloren we helaas.

Twee nieuwe toernooizeges

Na deze rits toernooien had ik een trainingsperiode, met tussendoor nog 1 competitiedag in Duitsland. Tijdens de trainingen voelde ik dat ik lekker stond te spelen en in Duitsland won ik de singel en de dubbel. In Februari kwamen weer de eerste NRT’s in Eibergen. Het eerste toernooi werd gespeeld in 1 weekend. De eerste wedstrijd was op vrijdag, waarin ik de eerste set won met 7-5 en de tweede set makkelijker ging en won met 6-2. De tweede wedstrijd op vrijdag won ik zonder al te veel moeite en ook de kwart- en halve finale op zaterdag won ik redelijk makkelijk. In de finale op zondag verloor ik de eerste set, maar vond wat meer rust in de tweede en derde set, die ik beide won. 5 wedstrijden in 3 dagen was zwaar, maar het was wel een goed resultaat!

Het volgende toernooi begon alweer op vrijdag. Ik had in de ochtend ingespeeld en was na een lange reis 10 minuutjes van Eibergen vandaan toen ik werd gebeld dat mijn tegenstander ziek was. Ik kon op zondag terugkomen voor de 2e ronde, deze won ik makkelijk. Pas op vrijdag was de kwartfinale, hierin speelde ik tegen hetzelfde meisje als de week ervoor in de eerste ronde. De eerste set won ik met 6-3. De tweede set verloor ik, maar de derde set herpakte ik me goed en ik won met 6-2. In de halve finale speelde ik weer tegen Melissa Boyden, waar ik in de vorige week de finale tegen speelde. De eerste set won ik met 6-4, de tweede set verloor ik nipt met 6-4 na een spannende set. In de derde set speelde ik goed en ik won met 6-0. De finale werd net als de halve finale op zaterdag gespeeld, ik speelde tegen Dewi Dijkman. De eerste set was spannend, ik kwam in het begin gelijk achter maar kwam goed terug. Ik kwam 6-5 voor, had 2 setpoints die zij goed weg serveerde. Het kwam tot een tiebreak waarin ik matig begon, maar goed herstelde en na 2 setpoints tegen de tiebreak met 9-7 won. De tweede set ging makkelijker en ik won 6-2. De tweede toernooizege in twee weken!

De komende periode

Komende woensdag (26 februari) vlieg ik naar Tunesiƫ om daar twee ITF15000 toernooien te spelen. Als ik die toernooien heb gespeeld zal ik daar ook een stukje over schrijven om te laten weten hoe dat is gegaan. Na deze toernooien begint de competitie in Nederland bijna. Ik speel hoofdklasse bij Domstad (Utrecht). Ik zal ook in Duitsland op zondag gaan spelen, maar die competitie begint pas in Mei.

Delen op social media