Trip naar Sharm el Sheikh

Fotograaf: Marleen Fuchier
17/11/2019

Op vrijdag 25 oktober ben ik in het vliegtuig gestapt naar Sharm el Sheikh (Egypte) om daar 3 ITF15000 toernooien te spelen.

De eerste toernooiweek

Op vrijdagavond kwam ik aan op het resort, op zaterdag trainde ik voor het eerst. Ik moest weer even wennen aan de omstandigheden buiten, aangezien ik in Nederland een tijd binnen had getraind. Er waren weinig inschrijvingen voor de kwalificatie, waardoor ik ook op zondag nog tijd had om te trainen. ’s Maandags speelde ik mijn eerste wedstrijd tegen een meisje uit Egypte. Deze wedstrijd speelde ik niet zo goed en verloor ik in 2 sets (6-4 7-6 (7)), ondanks 4 setpunten in de tweede set. Op dinsdag begon de dubbel, ik speelde met Gabriella Mujan. We hadden geloot tegen twee Poolse meiden, eerste geplaatst en de winnaressen van de vorige week. Deze wedstrijd speelden we beide goed en we wonnen 10-7 in de supertiebreak. Op woensdag kreeg ik onverwacht een kans om in het hoofdtoernooi te spelen, ik was lucky loser geworden. Ik had weinig tijd om me voor te bereiden en ik verloor deze wedstrijd. Op donderdag speelden we de kwartfinale in de dubbel, we speelden dit keer tegen de finalisten van de vorige week. Na een spannende wedstrijd verloren we deze 10-6 in de supertiebreak. De rest van de week kon ik trainen en me voorbereiden op het toernooi van de volgende week.

De tweede toernooiweek

Deze week waren er meer inschrijvingen in de kwalificatie en speelde ik wel op zondag mijn eerste wedstrijd. Ik speelde een goede, spannende wedstrijd die ik helaas verloor in de supertiebreak, 5-7 6-3 7-10. Mijn tegenstandster kwam uit Moldaviƫ en was een sterke tegenstandster. De volgende week kwam ze de kwalificatie door en bereikte de kwartfinale in het hoofdtoernooi. Ook deze week heb ik gedubbeld, Gabriella was inmiddels weer richting Nederland dus ik moest een andere dubbelpartner vinden. Ik vond een meisje uit Maleisiƫ waar ik het goed mee kon vinden en waar ik ook goed mee kon dubbelen. De eerste ronde op dinsdag speelden we tegen een tweeling uit Paraguay. Die wedstrijd wonnen we 6-0 6-1. Op donderdag speelden we onze tweede wedstrijd tegen sterke tegenstandsters, die verloren we na een spannende wedstrijd 6-4 7-6 (2). Deze meiden bleken later het toernooi te winnen.

Het laatste toernooi

Na weer een aantal dagen trainen speelde ik op zondag mijn eerste kwalificatie wedstrijd. Ik speelde tegen een Italiaans meisje, dat erg constant was en met veel druk speelde. Ik speelde niet op mijn best en verloor de wedstrijd met 6-4 6-1. Ik heb toen besloten om deze laatste week niet te gaan dubbelen, maar om weer terug te gaan naar Nederland om te kunnen trainen. Al met al was het wat betreft de singel niet een hele geslaagde trip, maar in de dubbel is het beter gegaan. Verder waren dit mijn eerste ITF’s in het buitenland, ook zonder trainer en ik heb hier een hoop van geleerd.

Delen op social media