Trip naar Monastir

Fotograaf: Marleen Fouchier
17/03/2020

Op woensdag 26 februari vertrok ik vanaf Schiphol, op weg naar Tunesië. 2 ITF $15000 stonden op het programma.

De eerste paar dagen

Nadat ik op woensdagavond was aangekomen, kon ik gelijk op donderdag ochtend de eerste ballen slaan. Ik was weer in mijn eentje op reis, maar het lukte me goed om trainingspartners te vinden. De eerste paar trainingen ging het vooral om het zoeken van een goed ritme. Vanaf vrijdag middag heb ik wat meer punten gespeeld ter voorbereiding op de wedstrijden. Een kort filmpje van een van de eerste trainingen kunt u zien onder het kopje media. Op zaterdagavond was de loting voor het kwalificatie schema, er bleken weinig inschrijvingen te zijn waardoor ik maar 1 ronde kwalificatie hoefde te spelen, op maandag. Deze wedstrijd won ik 10-4 in de supertiebreak, waardoor ik door was naar het hoofdtoernooi. De volgende dag speelde ik deze wedstrijd, die verloor ik nipt 7-6 6-4. Er was harde wind en mijn tegenstandster ging er die wedstrijd beter mee om dan ik.

De dubbel

Op de woensdag begon voor mij de dubbel, het waaide nog harder dan de dag ervoor en het was lastig spelen. Ik speelde met een meisje uit Guadaloupe en we wonnen de dubbel na een spannende eerste set met 7-6 6-1. De volgende dag speelden we de kwartfinale tegen twee Zwitserse meiden, 1e geplaatst. We wonnen de eerste set 7-6 waarna we 4-0 voor kwamen. We verspeelden deze voorsprong en verloren de set uiteindelijk met 7-6. Een supertiebreak moest een beslissing brengen. We kwamen 8-3 achter, maar wisten terug te komen. Met 2 matchpoints tegen wonnen we de supertiebreak met 11-9. Op vrijdag 6 maart, mijn verjaardag, speelden we de halve finale. Het zou een mooi cadeau geweest zijn om deze wedstrijd te winnen, maar de tegenstanders speelden net iets beter en we verloren de wedstrijd met 7-5 6-4.

De tweede week

Op zondag begon alweer de kwalificatie van het tweede toernooi dat ik daar speelde. Dit keer zat de kwalificatie wel vol, dus speelde ik twee rondes kwalificatie. Op zondag begon ik de wedstrijd rond een uur of 2, maar bij een 3-2 achterstand begon het te regenen. Na de rest van de dag gewacht te hebben kon ik om kwart over 7 eindelijk weer de baan op. Met de lichten aan en harde wind was het lastig spelen, maar ik won de wedstrijd met 7-6 6-2. De volgende dag speelde ik de laatste kwalificatie ronde tegen mijn dubbelpartner. Het was een spannende wedstrijd, die ik uiteindelijk met 11-9 in de supertiebreak won. Ik stond opnieuw in het hoofdtoernooi. Ik speelde op woensdag, weer had het veel geregend waardoor ik laat de baan op ging. Ik begon de wedstrijd goed, won de eerste set en pakte een kleine voorsprong in de tweede set. Ik kon het goede spel niet volhouden en verloor uiteindelijk de wedstrijd. Ik zou deze week dubbelen met hetzelfde meisje als de week ervoor, maar vanwege het Corona virus had ze besloten eerder naar huis te gaan. Daarom eindigde het tweede toernooi voor mij na de singel op woensdag.

De komende tijd

Ik vloog gelijk die nacht naar huis en had nog de mogelijkheid op vrijdag mee te trainen in Zoetermeer. Inmiddels zijn alle sportclubs dicht door het virus en zijn er geen trainingen meer. Ik zit op dit moment in Groningen, waar nog een aantal banen liggen zonder club, die dus gewoon open zijn. Zo kan ik nog een beetje blijven trainen. Het is nu wachten tot er meer duidelijk is, wanneer de trainingen weer door kunnen gaan en wanneer de eerste wedstrijden weer gespeeld kunnen worden.

Tot mijn verassing werd ik erop attent gemaakt dat ik na deze twee weken in Tunesië de grootste stijging van de ITF ranglijst in 2020 tot nu toe heb gemaakt. Dit stukje werd geschreven op de ITF site:

Dutchwoman Jasmijn Gimbrere, 19, was the biggest mover in the ITF rankings, climbing 703 places to No. 1283 after qualifying for back-to-back W15 tournaments in Monastir.

Delen op social media