Terugblik 2023

19/12/2023

Het is een hele tijd geleden dat ik een update heb geplaatst en het leek mij een mooi moment om weer eens een bericht te schrijven. Ik een terugblik maken van het afgelopen jaar.

Goeie start van het jaar

Het jaar 2023 begon ik in Engeland, in Sunderland om precies te zijn. Ik verloor daar in de laatste ronde van de kwalificatie 7-6 derde set, maar de volgende dag had ik geluk en werd ik lucky loser. Uiteindelijk haalde ik de kwartfinale en had ik een aantal goede wedstrijden gespeeld. Na Sunderland speelde ik nog 1 week in Engeland. Na deze week vloog ik samen met Bibiane naar Kazachstan. Dit was een hele leuke ervaring, want zo ver in Azië was ik nog nooit geweest. We vlogen vanuit Amsterdam naar Astana, maar hadden een tussenstop op het kleinste vliegveld dat ik tot nu toe gezien had. Bij aankomst was er 1 bagageband en er waren 2 vertrekhallen, 1 voor internationale vluchten en 1 voor nationale vluchten. Toen we eenmaal aankwamen in Astana was alles heel modern en nieuw, heel anders dan onze eerste indruk op dat kleine vliegveld waar alles ook best oud was. Deze toernooien waren eind februari en het was er erg koud, sommige dagen was het -18. Binnen stoken ze het echter enorm warm, waardoor het helemaal niet meer zo erg is om naar buiten te gaan (lekker even afkoelen). In Astana heb ik qua tennis op een halve finale in de dubbel na niet hele goeie resultaten gehaald, maar het was een erg bijzondere trip. We hebben ook nog een tour door de stad gehad, wat echt een leuke toevoeging was.

Na Kazachstan was het tijd om de warmte in te gaan. De volgende trip die ik heb gemaakt was naar Bujumbura, Burundi. Dit is het hoogtepunt van mijn jaar geweest, ik heb het daar ontzettend naar mijn zin gehad en qua tennis ook goed gespeeld en goeie resultaten gehaald. Ik deelde deze trip samen met Stephanie (Visscher) een kamer en zij bleek (aangetrouwde) familie daar te hebben wonen. Ik heb samen met haar en haar zwager heel veel familie van haar mogen bezoeken en ik werd door iedereen even hartelijk ontvangen. Heerlijke maaltijden werden op tafel gezet en iedereen was blij dat we er waren. Het toernooi zelf was ook goed georganiseerd (daar had ik van tevoren wel mijn twijfels over) en er waren veel toeschouwers die kwamen kijken. Er deed een hoogeplaatste Burundese meid mee, als zij speelde vlogen de rackets van de toeschouwers door de lucht zo enthousiast waren ze. In de tweede week dat ik daar speelde heb ik mijn eerste finale gehaald in een 25.000 toernooi en de dubbel gewonnen. De week ervoor verloren we de dubbelfinale. Na de laatste speeldag zijn Stephanie, familie van haar en ik met een bootje het Tanganyikameer opgeweest en daar hebben we nijlpaarden en krokodillen gezien, een hele mooie manier om een leuke trip mee af te sluiten.

Competitie

Na de toernooien in Burundi ben ik doorgegaan naar Kroatië (Osijek) en Praag. In Praag is Gerard meegekomen en hebben we een goeie week gehad waarin we veel hebben kunnen trainen en waarin ik ook een goeie wedstrijd gespeeld heb, die ik uiteindelijk toch verloor. Ook hebben we nog wat van de stad kunnen zien, een erg leuke stad vond ik! Na deze twee toernooien was het tijd voor de competitie. Ik heb zowel in Duitsland als ik Nederland gespeeld. In Duitsland speelde ik tweede Bundesliga. Ik speelde 5 speeldagen mee en heb veel goede potten gespeeld. In Nederland speelde ik eredivisie voor Baarn.

Mindere periode

Ik heb dit jaar ook een periode gehad waarin ik niet zo goed stond te spelen en ook niet zo lekker in m’n vel zat. Maar ook in deze periode had ik een aantal goeie weken er tussen zitten. Ik heb dit jaar bijvoorbeeld weer mee mogen doen in Rosmalen. Ik heb daar in de eerste ronde verloren en niet zo’n goede wedstrijd gespeeld, maar ik ben daarna nog een aantal dagen gebleven om te trainen en te kunnen spelen met allerlei meiden. Dit was een erg leuke ervaring en ik ben erg blij dat ik dat heb kunnen doen. Ook heb ik in Den Haag samen met Isabelle (Haverlag) de dubbelfinale gehaald. Na Den Haag heb ik een serie van drie toernooien in Engeland gehad waarin ik niet zo goed heb gespeeld. Daarna kwam Oldenzaal, ook daar heb ik niet lekker staan spelen. Ik heb besloten een aantal weken wat rustiger aan te doen, even vakantie te nemen (en dat was heerlijk!).

Eind van het jaar

Na de vakantie ben ik weer naar Engeland gegaan, de eerste week was het nog even inkomen en daarna merkte ik dat ik weer beter begon te spelen. Na Engeland ging ik naar Luxemburg en daar heb ik een aantal goeie potten gespeeld en heb ik de kwartfinale gehaald. De laatste twee ITF toernooien van het jaar waren in Süd-Tirol. Het was erg mooi daar, het was op hoogte en we zaten echt in de bergen. De eerste week was in Ortisei, op zo’n 1100 meter hoogte en de tweede week was in Selva Gardena, op zo’n 1500 meter hoogte. Vooral die tweede week was het wennen, want de ballen vlogen duidelijk meer omdat er minder luchtweerstand is. Ik won samen met mijn mijn Poolse dubbelpartner de dubbel in Selva Gardena, een mooie afsluiting van de ITF toernooien.

Afgelopen week heb ik het NK gespeeld, als laatste toernooi van het jaar. Ik verloor in de kwartfinale, waarbij ik wel wat kansen heb laten liggen, maaar wel een goeie wedstrijd gespeeld heb. In de dubbel verloor ik samen met Isabelle in de halve finale, ook in de dubbel hebben we kansen gehad.

Het afgelopen jaar is verlopen met ups en downs, ik heb ontzettend veel zin om te zien wat volgend jaar brengt, ik ben vol goeie moed!

Ik wil iedereen alvast een hele fijne kerst wensen en veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar! Tot in 2024!

Delen op social media