Nederlands kampioen dubbel

20/12/2022

Nadat ik terug was van de vorige trip stonden er nog 2 toernooien op de planning, een $100.000 in Dubai en het Nederlands kampioenschap. Ik zal beginnen bij Dubai, want dat was nog wel een avontuur

Dubai

Het toernooi in Dubai was een hoger genoteerd toernooi dan ik normaal speel en het was dus ook maar de vraag of ik toegelaten zou worden. In de dubbel zijn altijd 7 plekken waarvoor online ingeschreven kan worden, de rest wordt ter plekke geaccepteerd. Op basis van ranking werden we niet geaccepteerd voor de plekken online. In de single stond ik op dat moment ook nog buiten de kwalificatie en ik had de beslissing genomen om niet te gaan. Maar op de donderdag voor het toernooi begon kwam de bijgewerkte lijst uit en bleek ik in de single toch in de kwalificitie te zitten. Ik kwam om half 6 thuis van een fotoshoot van The Indian Maharadja voor de kleding van het nieuwe seizoen (foto’s komen half januari binnen) en de vlucht die ik wilde nemen ging om half 9 van Schiphol. Ik heb dus alles in mijn tas gegooid en ben naar het vliegveld geraced. Om 7 uur zat ik bij de gate en was ik bijna onderweg naar Dubai. In Dubai had ik een airbnb geboekt en dat bleek op de 57e verdieping te zijn, mooi uitzicht dus! Vrijdag en zaterdag was nog trainen en zondag begon de eerste wedstrijd. Mijn single ging niet zo goed en die verloor ik vrij dik. Vervolgens was het de vraag of ik in de dubbel zou komen. Ik had ter plekke een dubbelpartner gevonden, maar hoe dichter de sluiting van het inschrijven bij kwam hoe meer bleek dat we er samen niet in zouden komen. Isabelle (Haverlag) en Bibiane (Schoofs) waren vrijdagavond aangekomen en speelden ook beide deze week. Uiteindelijk kon ik samen met Bibiane inschrijven en kwamen we toch in de dubbel. We speelden twee goeie dubbels en speelden op zaterdag de halve finale. Daarin speelden we weer een goeie pot, maar verloren die uiteindelijk heel zuur na 6 matchpoints te hebben gehad. Al met al dus een heel zuur einde van een leuke en bijzondere week. Ik vloog dezelfde avond nog terug naar huis, want het NK stond op het punt om te beginnen.

Nederlandse Kampioenschappen

Eenmaal terug in Nederland was het ontzettend koud vergeleken met Dubai, het scheelde 30 graden! Het was dus echt even wennen, zeker omdat er ook nog 3 uur tijdsverschil was. De trainingen voor het NK op maandag en dinsdag gingen erg moeizaam, maar gelukkig was de eerste wedstrijd pas op woensdag. Op woensdag was ik weer redelijk hersteld en speelde ik mijn eerste single. Die ging goed en ook op donderdag won ik mijn single. Ik dubbelde samen met Isabelle en we begonnen op donderdag. We wonnen de eerste ronde vrij makkelijk. Vrijdags speelden we alleen de halve finale dubbel, we speelden een goede wedstrijd, wonnen en stonden dus in de finale. Op zaterdag werden de halve finales van de single en de finale van de dubbel gespeeld. In de single speelde ik tegen Suzan Lamens, zij speelde goed en zelf heb ik ook een goede wedstrijd gespeeld, maar helaas was het niet genoeg. Daarna was het tijd voor de dubbel. We speelden tegen Annelin Bakker en Rosalie van der Hoek en begonnen de wedstrijd erg goed. We kwamen 6-1 en 1-0 voor, toen moest Rosalie helaas opgeven vanwege een blessure. Dat was natuurlijk vervelend, maar ik ben natuurlijk ontzettend blij met de resultaten van deze week!

Vakantie

De komende 2 weken heb ik vakantie. Ik kreeg allemaal kleine pijntjes tijdens het NK, dus is het nu even tijd om rust te nemen en op te laden voor het nieuwe jaar. Ik heb heel veel zin om te zien wat komend jaar gaat brengen, maar voor nu eerst bijkomen! Ik wil iedereen fijne feestdagen wensen en tot in het nieuwe jaar!

Delen op social media