ITF $15000 Egypte

07/02/2021

Eindelijk, na weer een lange periode van alleen trainen, mag ik binnenkort weer wedstrijden spelen. De trip gaat opnieuw naar Egypte, Sharm el Sheikh. Voor ik hierover meer zal vertellen zal ik eerst even terugblikken naar de afgelopen periode.

Trainingsperiode

Sinds ik terug ben van mijn vorige trip naar Egypte heb ik voornamelijk getraind. Ik ben, zoals ik in mijn vorige bericht ook schreef, begonnen met trainen bij Leeuwenbergh met als trainer Gerard van Hellemondt. Ik heb goed kunnen trainen en heb het erg naar mijn zin. De eerste maand mochten we nog in de hal trainen, halverwege december was dit niet meer toegestaan i.v.m. het corona virus.

De nederlandse kampioenschappen

In de eerste week dat binnensporten niet meer toegestaan waren was het NK-indoor. Omdat dit onder topsport valt mocht dit gelukkig nog wel doorgaan. Ik speelde op dinsdag de dubbel met Sem Wensveen tegen Rosalie van der Hoek en Quirine Lemoine. We hebben samen een goede wedstrijd gespeeld, maar trokken net aan het kortste eind. We verloren met 6-4 6-3. In de singel had ik een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi en speelde tegen Lesley Pattinama-Kerkhove. Deze wedstrijd verloor ik 6-4 6-2, het was van mijn kant een wat wisselvallige wedstrijd met goede en minder goeie periodes, maar over het algemeen heb ik goed gespeeld.

Nog een trainingsperiode

Na het NK volgden 2 weken kerstvakantie, die ik thuis met mijn familie heb gevierd. Na de vakantie ben ik teruggegaan naar Zoetermeer en heb ik daar tot dit moment (7 februari) buiten getraind. In de eerste weken was het weer redelijk goed, de temperatuur was niet hoog maar het was vaak droog dus konden we elke dag gewoon trainen. Afgelopen week zat het weer niet mee en hebben we niet veel kunnen tennissen. Komende weken gaat het naar verwachting veel vriezen waardoor er waarschijnlijk ook niet veel getennist kan worden. Gelukkig heb ik de kans naar Egypte te gaan om daar toernooien te spelen.

Sharm el Sheikh

Op dinsdag 9 februari vertrek ik vanaf Schiphol met 3 trainingsmaatjes en onze coach naar Egypte. Op dit moment zijn de toernooien heel sterk en zal ik waarschijnlijk niet in de kwalificatie komen. Gelukkig is er een prekwalificatie, waarbij je, als je daarin de halve finale haalt, een wildcard krijgt voor de kwalificatie. Dat begint op vrijdag, dus ik heb nog 2 dagen om te trainen als ik aankom. De planning is om 3 toernooien te spelen. Ik dubbel iedere week met Sem Wensveen.

Delen op social media