ITF $15000 Caïro

fotografe: Marleen Fouchier
01/08/2021

Na de toernooien in Nederland ging ik weer op weg naar Egypte om daar, zoals de planning was, 3 toernooien te spelen.

Kwartfinale Singel en finale dubbel

In de eerste week in Caïro stond ik dankzij mijn ranking rechtstreeks in het hoofdtoernooi en hoefde dus geen kwalificatie te spelen. De eerste wedstrijd die ik speelde was een dubbel. Ik dubbelde samen met Demi Tran. De eerste ronde stonden we 6-0 2-1 voor, waarna onze tegenstanders opgaven. De volgende dag speelde ik de eerste ronde singel. Ik speelde een driesetter die ik 6-2 derde set won. De tweede ronde speelde ik tegen een Duits meisje. Dit was een hele lange wedstrijd, we hebben 3,5 uur gespeeld, maar ik trok hem er uiteindelijk met 6-4 in de derde set uit. Na deze singel speelden we ook nog een dubbel. Vooral eerste set speelden we heel goed en we wonnen deze wedstrijd 6-2 6-4. Na deze dag kreeg ik al wat last van vocht- en bloedblaren, waarschijnlijk door de warmte in combinatie met de lange wedstrijden. De volgende dag speelde ik de kwartfinale, ik speelde een wisselvallige wedstrijd met goede games maar ook met mindere games. Ik verloor uiteindelijk 6-2 6-4. De dubbel wonnen we wel die middag. We speelden een spannende wedstrijd, met heel veel deuce games. Het werd 7-5 7-5 en we stonden dus in de finale. De volgende dag in de Finale begonnen we de eerste set niet zo goed, onze tegenstanders speelden beter en we kregen er niet veel grip op. De tweede set hebben we tactisch wat anders gespeeld en wisten we het om te draaien. In de supertiebreak kwamen we 9-6 voor en hadden dus 3 matchpoints. We pakten geen van alle en verloren uiteindelijk met 11-9 de wedstrijd. Dat was natuurlijk heel erg zonde en we baalden allebei enorm. Al met al heb ik wel een goed toernooi gespeeld, alleen er had wel meer ingezeten.

Naar huis

Helaas heb ik na deze dubbel moeten besluiten om eerder terug naar huis te gaan. Door de blaren die ik heb opgelopen kon ik niet goed meer bewegen. In de dubbelfinale had ik er al veel last van, gelukkig kon ik met pijnstillers wel gewoon spelen. Blijven was een te groot risico, i.v.m. mogelijk infectie en dus heb ik besloten om eerder terug te komen en te herstellen. Inmiddels ben ik een week terug en zijn de blaren weer hersteld. Ik ga over 1,5 week een NRT in Roden spelen en daarna speel ik de $25000 in Oldenzaal.

Delen op social media