Eerste singeltitel op profniveau

04/01/2022

In Giza, een stadsdeel van Caïro (Egypte) heb ik mijn eerste singeltitel behaald. Een hele mooie afsluiting van 3 mooie weken en een mooi jaar.

Update

Het is al een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst dus ik zal het even kort hebben over de weken voor ik naar Egypte ging. Nadat ik uit Istanboel terugkwam heb ik eerst even getraind. Daarna ben ik naar Lousada (Portugal) voor 2 weken. Ik ben hier samen met mijn ouders heen gegaan, dit was de eerste keer dat ze mee gingen. Ik heb daar in de singel 2 keer de tweede ronde gehaald, waarbij ik de tweede week eerst kwalificatie moest spelen. In de dubbel heb ik de eerste week de titel gewonnen en de tweede week heb ik de finale gehaald. Na deze 2 weken ben ik naar huis gegaan, ik heb daar 1 week getraind en ben toen doorgevlogen naar Egypte.

Egypte

Dit was de eerste keer dat ik ervoor heb gekozen om tijdens kerst en oud en nieuw niet thuis te zijn, maar om toernooien te spelen. Dit heeft goed uitgepakt, in deze 3 weken heb ik heel veel wedstrijden kunnen spelen en ben 200 plekken gestegen. De eerste week won ik in de tweede ronde van de eerste geplaatste, maar verloor toen in de kwartfinale. In de dubbel speelde ik deze week met Bojana Marinkovic en we verloren in de halve finale van de latere winnaars. De tweede week haalde ik de halve finale, in de eerste 3 wedstrijden van dit toernooi verloor ik in het totaal maar 3 games. In de halve finale verloor ik uiteindelijk in 3 sets van de uiteindelijke winnares. In de dubbel speelde ik deze week met Fatma Al Nabhani, we speelden een goed toernooi samen en wonnen de finale uiteindelijk in de supertiebreak. De laatste week viel voor mij bij de singel alles op z’n plek. De eerste 2 rondes kwam ik makkelijk door. De kwartfinale stond op vrijdag gepland, maar het regende de hele dag waardoor er geen wedstrijden gespeeld konden worden. Dus op zaterdag stonden zowel de kwartfinales als de halve finales gepland. De kwartfinale speelde ik tegen het meisje dat de eerste week in Giza het toernooi won. Deze wedstrijd won ik in 3 sets. Na deze wedstrijd ging ik door met de halve finale, ik speelde tegen mijn dubbelpartner van deze week, een Japanse (Lisa-Marie Rioux). Ik won in 2 sets. Na deze singel stond ook nog onze halve finale dubbel gepland, deze wonnen we vrij eenvoudig. Dus op zondag had ik 2 finales. De singel finale speelde ik goed, ik won 6-0 6-3. De dubbelfinale ging helaas verloren. Al met al 3 hele mooie weken.

Komende periode

Ik heb nu eerst een weekje vakantie, even uitrusten van een jaar waarin ik veel gespeeld heb. Ik ga samen met mijn coach rustig zitten om het schema voor komend jaar te maken. Zodra ik weet welke toernooien ik ga spelen zal ik dat op de website bijwerken. Voor nu ga ik lekker uitrusten en ik wens iedereen de beste wensen voor 2022!

Delen op social media