6 weken toernooien

07/04/2021

Een tijdje geleden schreef ik dat ik bijna weg ging naar Sharm el Sheikh voor 3 toernooien. Die heb ik inmiddels gespeeld en ik ben daarna ook nog 3 weken weggeweest naar Turkije. Ik zal beginnen met een terugblik op de toernooien in Egypte en daarna zal ik de toernooien in Turkije bespreken

Egypte

Ik ben naar Egypte gegaan samen met Sem Wensveen, Rikke de Koning en Marente Sijbesma. Onze trainer was er ook bij. De eerste dagen hebben we getraind. Door de situatie met Corona in de wereld zijn er minder landen die een $15000 willen of kunnen organiseren. Hierdoor zijn er minder toernooien en zijn de toernooien die er wel zijn sterker bezet. Doordat er zoveel spelers waren kwam ik de eerste week niet in de kwalificatie. Gelukkig was er een prequalificatie, waarbij de beste 4 een wildcard verdienden voor de kwalificatie. Ik kon dus toch spelen. Ik speelde tegen een Japans meisje, ik speelde een goede wedstrijd maar ik verloor nipt met 10-8 in de supertiebreak. De dubbel zijn we (samen met Sem) deze week niet ingekomen, omdat het te sterk bezet was.

De volgende week kwam ik wel rechtstreeks in de kwalificatie, maar daar verloor ik in de eerste ronde tegen een sterke tegenstandster. Ik was niet helemaal tevreden over deze wedstrijd, maar gelukkig had ik een week later een herkansing tegen dezelfde tegenstandster. Daar kom ik later op terug. Ook deze week zijn we niet in de dubbel gekomen omdat er teveel inschrijvingen waren. De laatste week bleven Sem en ik met z’n twee├źn achter. Rikke, Marente en onze trainer zijn na de tweede week naar huis gegaan. De laatste week was voor mij het best, ik won de eerste wedstrijd na 2 matchpoints tegen in de supertiebreak. Ook de tweede ronde kwalificatie won ik. De derde ronde speelde ik tegen dezelfde tegenstandster als in de tweede week. Ik speelde een betere wedstrijd, maar verloor helaas in de supertiebreak. Deze week kregen we een wildcard voor de dubbel dus konden we eindelijk spelen. We speelden tegen 2 Japanse meiden, vierde geplaatst. Zij speelden en goede wedstrijd en we verloren helaas de wedstrijd

Een week thuis

Na de dubbel zijn we teruggegaan naar huis. We hebben een paar dagen rust gehad en hebben daarna 2 dagen getraind voordat we weer weggingen naar de volgende toernooien. Ik ging dit keer allen met Sem en de reis ging naar Antalya, Turkije.

Turkije

Eenmaal aangekomen in Turkije hadden we 3 dagen om te trainen voordat de kwalificatie begon. Op zaterdag, de dag voordat de kwalificatie begon zijn we allebei ziek geworden. Gelukkig konden we een test doen en kwam de uitslag op tijd. We waren allebei negatief getest en konden zondag gewoon spelen. Ik speelde de eerste ronde tegen een Turks meisje en won de wedstrijd makkelijk. De tweede ronde had ik een betere tegenstandster, die won ik ook. In de laatste ronde van de kwalificatie speelde mijn tegenstandster goed en ik wat minder en die verloor ik. De dubbel zijn we weer niet ingekomen doordat het te sterk was.

De laatste singel die ik speelde was op dinsdag. Op donderdag kon ik alweer nieuwe wedstrijden spelen omdat er een wildcard toernooi was. Daarbij won de winnaar van dat toernooi een wildcard voor het hoofdtoernooi. Het was een schema 32, ik kwam deze week tot de kwartfinale en verloor daar in de supertiebreak. Ik speelde dus op zondag gewoon kwalificatie. Hier won ik de eerste rond 12-10 in de supertiebreak. De tweede wedstrijd verloor ik in de supertiebreak. Deze week kregen we een wildcard voor de dubbel. We zouden op dinsdag spelen, maar op zowel dinsdag als woensdag was veel regen en de wedstrijd werd verplaatst naar donderdag. Op donderdag begon ook alweer het wildcard toernooi van de volgende week. Hier heb ik aan meegedaan en het was dit keer voor mij een schema 64. Op donderdagochtend speelde ik de eerste singel van het wildcard toernooi, die won ik makkelijk. Daarna speelden we de dubbel. We speelden tegen de vierde geplaatse, we speelden een goede wedstrijd die we nipt verloren in de supertiebreak. Na de dubbel speelde ik nog een wedstrijd voor het wildcardtoernooi. Deze won ik opnieuw. Op vrijdag speelde ik weer 2 wedstrijden en won beide. Zaterdagochtend speelde ik de halve finale, die ik won en zaterdagmiddag speelde ik de finale. Dit was een hele spannende wedstrijd van 2 uur en 50 minuten die ik uiteindelijk 10-7 in de supertiebreak won. Ik won dus 6 wedstrijden op rij en ik had een wildcard voor het hoofdtoernooi verdiend.

Na de wedstrijden in de prekwalificatie had ik 2 dagen om een beetje bij te komen en me voor te bereiden voor het hoofdtoernooi. Ik speelde op dinsdag tegen de tweede geplaatste. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld, maar verloor 6-4 6-4. Al met al heb ik veel goede wedstrijden gespeeld deze trip en ondanks dat ik geen wta punten mee naar huis heb genomen ben ik toch tevreden.

Delen op social media